nieuws

Hmm Lekker!!!

Op de zorgboerderij bieden we ook het onderdeel koken aan. Hierbij mag de deelnemer zelf kiezen wat hij/zij wil gaan koken. Het kan zo gek niet of het wordt gemaakt!

 

Het doel van het koken en bakken is om de deelnemer op een vaste dag te laten werken met producten die ze zo mogelijk zelf geoogst hebben en daar dan een lekker gerecht van te laten maken. Hierdoor leert hij/zij wat er allemaal mogelijk is met groente en/of aardappelen. 

Wegen, meten, rekenen, combineren, netjes en hygiënisch werken, dit en nog meer vergroot hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Wanneer het eindresultaat er dan ook nog lekker uitziet en de tafelgenoten genieten ervan, dan is de kok/kokkin erg trots op zijn/haar culinaire kunsten in en om de keuken. Na het eten wordt het recept uitgewerkt en er wordt een mooi individueel, eigen kookboek gemaakt.

Facebook

Wij zijn ook via Facebook te volgen . Volg onze dagelijkse belevenissen op de zorgboerderij. Zo kunt u zien wat er allemaal gebeurt op de zorgboerderij waar enthousiast meegeholpen wordt door de deelnemers die onze dagbesteding bezoeken.

Creatief

Wanneer er een speciale gelegenheid is, of zomaar omdat het leuk is, dan krijgt de deelnemer de mogelijkheid om iets creatiefs te maken. Bovenstaande is bijvoorbeeld gemaakt voor de verjaardag van een moeder.